Q-blog: Danny Verpoorten

Bron: Q accountants | 25-10-2023

Een evenwichtige balans

Parttime werken in de accountancy
In de dynamische wereld van accountancy staat tijd gelijk aan geld. Het is dan ook niet gebruikelijk om als partner bij een accountantskantoor minder te gaan werken. Ondernemingen en ondernemers draaien 24/7 en dus wil je daar ook continu voor klaar staan. Toch hebben wij bij Q gezien dat parttime werken prima kan. Fiscalist en partner Danny Verpoorten deelt zijn ervaringen.

Meer balans
Voor Danny betekent parttime werken niet alleen het reduceren van zijn werktijd, maar het maximaliseren van zijn levenskwaliteit. Door zijn werkdagen te verkorten, heeft hij kostbare tijd kunnen vrijmaken voor nieuwe initiatieven, zijn gezin en zijn gezondheid. Dit heeft geleid tot een verbeterde werk- privébalans en heeft hem in staat gesteld om nog meer te genieten.

Meer ruimte
Een directe aanleiding voor de keuze van Danny was er niet specifiek. Op een bepaald moment was de tijd en mogelijkheid daar. Een keer per twee weken is Danny nu op maandag en vrijdag vrij en dat bevalt. Hierdoor krijgt hij tijd om een lang weekend weg te gaan met zijn gezin, lekker te wandelen en te sporten of nieuwe ideeën op te pakken. Zo is Danny onlangs mede-eigenaar geworden van ‘Nieuwe Wijnen’, waar hij meteen ook zichtbaar veel nieuwe energie uit haalt.

Nieuwe kansen
Over de vraag of zijn afbouw in uren op kantoor tot problemen heeft geleid is hij duidelijk. Natuurlijk moeten zaken goed worden overgedragen, maar als je alles eenmaal goed hebt staan, biedt het ook juist kansen. Voor jonge medewerkers om zich te ontwikkelen, voor nieuwe inzichten en voor doorontwikkeling van Q. Met de beoogde groei van het bedrijf, is de keuze dus alleen maar een mooie en logische stap.

Danny Verpoorten