Q-Blog: Guus Ebbers

Bron: Q accountants | 20-03-2024

Een kijkje in mijn wereld als assistent-accountant bij Q accountants en belastingadviseurs

Altijd al willen weten hoe een dag bij Q accountants en belastingadviseurs eruitziet? En hoe het is om bij een innovatief accountancy kantoor te werken? Ik ben Guus Ebbers, assistent-accountant bij Q accountants en belastingadviseurs in Nijmegen. In deze blog neem ik jullie mee in mijn ervaringen en vertel ik waarom werken bij Q zo leuk, dynamisch en afwisselend is!

Een leeromgeving met veel verantwoordelijkheid

Q is een klein, maar dynamisch accountantskantoor in Nijmegen met een platte organisatiestructuur. Vanaf dag één krijg je de juiste begeleiding en werk je nauw samen met ervaren collega’s. Hierbij krijg je verantwoordelijkheden die passen bij jouw kennis en kunde. Als beginner word je direct gezien als een volwaardig teamlid en jouw inbreng wordt gewaardeerd.

DE TOEKOMST VAN ACCOUNTANCY VORMGEVEN

Binnen Q realiseren we ons dat de accountancybranche voortdurend in ontwikkeling is. Nieuwe technologieën, zoals AI, en de groeiende aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid (CSRD) dagen ons uit om kritisch naar onze processen te kijken en te innoveren.

Ruimte voor eigen initiatief

Wat Q zo bijzonder maakt, is dat ze hun medewerkers stimuleren om mee te denken over de toekomst van ons vakgebied. Als assistent-accountant krijg ik de kans om me te verdiepen in CSRD en AI en hoe we dit binnen de wereld van accountancy en belastingadvies toe kunnen passen. Ik onderzoek de kansen en mogelijkheden die deze ontwikkelingen bieden voor onze organisatie en adviseer mijn collega’s hierover. Dit is een waardevolle toevoeging aan mijn takenpakket.

Een concrete bijdrage leveren

Mijn ideeën worden serieus genomen en ik krijg de ruimte om ze in de praktijk te brengen. Onlangs heb ik een voorstel gepresenteerd over hoe we AI kunnen gebruiken om onze controlewerkzaamheden efficiënter te maken. Dit voorstel is met veel enthousiasme ontvangen en wordt momenteel toegepast en verder uitgewerkt.

Training en cursus accountancy: leren en ontwikkelen

Naast de mogelijkheid om te pionieren met nieuwe technologieën, biedt Q mij ook de kans om mijn vakinhoudelijke kennis verder te ontwikkelen. Ik volg diverse trainingen en cursussen en ontvang begeleiding van ervaren collega’s. Binnen het team is er altijd ruimte voor een vaktechnische discussie.

Gezellige werksfeer

De werksfeer bij Q is bijzonder prettig. We vormen een hecht team en er worden regelmatig diverse uitjes georganiseerd. Dagelijks om 12:30 staat de gezamenlijke lunch klaar op kantoor, wat zorgt voor contact met alle collega’s binnen het bedrijf en niet alleen binnen je eigen team of afdeling. Bovendien gaan we jaarlijks in oktober met het hele bedrijf een weekendje weg!

Ben jij klaar voor de accountant van de toekomst?

Ben jij net zo gedreven en leergierig als ik? En wil je graag een concrete bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een innovatief accountantskantoor in Nijmegen? Dan is Q accountants de perfecte werkplek voor jou!

Kom ons team versterken!

Bekijk onze website voor meer informatie over de openstaande accountancy vacatures. We zien je sollicitatie graag tegemoet!