Lees meer
Q accountants

Roy Gorter MSc RA

Registeraccountant

Voor Roy zit de uitdaging als extern accountant vooral in het zo leuk, nuttig en relevant mogelijk maken van de controle. Vanuit de wet is controle vanaf een bepaalde omvang helaas verplicht gesteld. Daardoor is de jaarrekeningcontrole voor bedrijven soms een ‘moetje’. Als accountant kun je dan twee dingen doen: Jaarlijks een lijstje met dezelfde standaard werkzaamheden afwerken om maar aan de verplichting te voldoen. Of (een volgens Roy veel leukere invulling) een maatwerk controleaanpak met toepassing van data-analyse. Met eenzelfde inspanning krijg je daarmee alles wat standaard is eenvoudig bevestigd en pak je juist de bijzonderheden er uit. Zo voorkom je dat je ieder jaar dezelfde stappen zet en dezelfde standaard vragen krijgt. Het controleteam wordt weer uitgedaagd en klanten krijgen écht relevante vragen. Vragen waarbij u niet alleen voor de accountant op zoek gaat naar het antwoord, maar vooral zelf wilt weten hoe het zit!

Ervaring

Roy is zijn loopbaan in 2008 begonnen. Eerst bij een Big Four kantoor, later een regionaal kantoor en sinds 2012 werkt hij bij Q. Roy is sinds mei 2016 extern accountant bij Q en was daarvoor als controleleider verantwoordelijk voor de uitvoering van controleopdrachten. Hij is ingeschreven als registeraccountant. Roy is bovendien betrokken bij ontwikkelingen binnen de beroepsgroep. Zo was hij bestuurslid van de NBA Young Profs en heeft hij diverse opiniestukken geschreven voor de website Accountant.nl van de NBA.

Vragen?

Wilt u eens kennis maken om te bespreken hoe we ook voor u de controle zo leuk, nuttig en relevant mogelijk kunnen maken? Neem dan vrijblijvend contact op met Roy.

roy@qaccountants.nl